diumenge, 9 de juny del 2013

Ruta 2: St. Celoni - Turó de l'Home - St. Celoni (parcialment alternatiu al GR-5)

La segona ruta que volia publicar era una ruta que vaig fer fa uns dies entre Sant Sadurní i Sitges però com a vegades em passa, alguns trams de la ruta no eren practicables ni per caminar. Així que, en comptes d'aquesta ruta, mostraré una ruta parcialment alternativa al GR-5 entre Sant Celoni i Turó de l'Home. Aquesta ruta la vaig fer per escurçar uns quants quilòmetres la ruta GR-5 per poder fer algun dia el tram entre Aiguafreda i Sant Celoni que encara tinc pendent a fer.





(solament anada)
DESCARREGAR:

wikiloc gpx

DADES TÈCNIQUES:
• Sortida: Est. RENFE St. Celoni (R2)
• Arribada: Est. RENFE St. Celoni (R2)
• Distància: 38.3km (anada 19.2km)
• Distància pujant: 10.9km (57.1%) (anada)
• Distància baixant: 1.8km (9.5%) (anada)
• Altura mínima: 149.8m
• Altura màxima: 1705.8m
• Desnivell positiu: 1797.2m (anada)
• Desnivell negatiu: 249.1m (anada)
• Temps aproximat: Entre 6h i 7h

• Punts d’interès: Serra de Cal Domenec, Ermita Santa Magdalena, Turó de l'Home.

• Punts d'habituallament: Km 0 Font plaça estació Sant Celoni, Km 14.7 i Km 23.7 Fontmartina.

• CARTOGRAFIA: Montseny, Parc Natural. Escala: 1:25.000. Editorial Alpina.


ITINERARI:
1. Des de Sant Celoni fins a ermita de Santa Magdalena  (0km - 7.5km).
L'itinerari comença a l'estació de Renfe de Sant Celoni. Comencem a còrrer creuant la plaça arbrada on hi ha uns quants bancs i una font on podem omplir la cantimplora. Seguim recte pel carrer Alguersuari fins al final i girem a l'esquerra (c. de la crta. vella). Creuem el carrer Major per agafar el carrer Rajoleria també fins al final. Seguim pel carrer que puja a la dreta (c. Ramon i Cajal) i després girem al segon carrer a la dreta (c. Narcís Monturiol) fins al final. Després seguim pujant pel carrer Josep Maria Sert fins al final on girarem a l'esquerra i després agafem el primer a la dreta (c Aribau) on veurem que comença un camí de sorra que agafarem. A 200m s'acaba el camí i girarem a l'esquerra. Si seguim el camí principal sense sortir-nos tornem a arribar a zona urbana, concretament a una corba del c. Dàlia, seguim aquest carrer per la dreta uns 500m fins que s'acaba el carrer i comença el camí.Ara portem 2km. Seguim el camí principal sense sortir-nos durant uns 2.6km on el camí resegueix la Serra de Cal Domenec. En aquest punt tenim dues opcions: la 1ª i més fàcil és seguir el camí fins a l'encreuament i girar a la dreta o la 2ª i més divertida que és a la corba on fa gairebé 180º ens endinsem una mica a l'arbrat on trobem una corda en unes pedres on les grimparem amb la corda i seguirem el camí que recorre pel tallafocs uns 130m fins que veiem que a la nostra dreta s'intueix una pista. Cercant trobarem fàcil un camí que ens porta fins a la pista i la agafarem girant cap a la dreta. Seguirem la pista i als 2km la pista acaba en una pista més ample i asfaltada i seguirem uns 450m direcció NO on trobarem un altre intersecció de camins que girarem direcció S i seguirem uns 200m fins arribar a l'ermita de Santa Magdalena.

2. Des de l'ermita de Santa Magdalena fins a l'encreuament amb GR-5  (7.5km - 12.3km).
A l'arribar a l'ermita de Santa Magdalena girem a la dreta i a 200m passem pel costat de Ca l'Albert i a uns altres 200m, arribem a Can Puig del Sot. Aquí ens desviem de la pista i agafem un camí que comença al costat del porxo on aparquen els cotxes, el camí está una mica més alt del camí per on veníem. Sobre el camí que hem agafat, notareu que no hi passa gaire gent ja que hi ha herbes que cobreixen el terra però, de totes maneres, es pot còrrer sense problemes. A uns 400m arribarem a una carretera, creuem la carretera i seguim pel camí de l'altre costat de la carretera. A uns 500m arribem a una pista on l'agafarem girant cap a la dreta que seguirem durant uns 3km fins arribar a un altre encreuament. Girem cap a la dreta i a 400m arribarem a un encreuament on agafarem el GR-5 pel camí que gira cap a la nostra esquerra.

3. Des de l'encreuament amb GR-5 fins al Turó de l'Home (12.3km - 19.2km)
A partir d'aquí fins al Turó de l'Home crec que no cal més explicació. Seguint les marques del GR, s'arriba sense problemes al Turó de l'Home.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada